Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2020, 15:00 Moldova în secolul al XX-lea views 4715
Spitalul din Cărpineni, Hîncești, închis
25 martie 2020, 15:00 Moldova în secolul al XX-lea views 4715

Spitalul din Cărpineni, Hîncești, închis

Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hîncești, a fost plasat în carantină din motiv că o pacientă din satul Bălceana nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Despre acest lucru a anunțat Primăria localității.

„Anunț de ultimă oră! Spitalul Cărpineni închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sînt cu statut de „contacți" în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!" a anunțat Primăria satului Cărpineni, scrie zdg.md.

Pînă acum, potrivit autorităților, în total au fost testate 1111 persoane. La această ora, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în R. Moldova rămîne neschimbat – 125 de cazuri confirmate.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, urmează să fie investigate alte 116 persoane cu suspecții de infecție cu noul coronavirus.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

carantina , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1263 locuitori

Ursoaia este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1263 de oameni. Satul Ursoaia a fost înființat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.