Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 august 2013, 10:51 Muzica populară views 14464
28 august 2013, 10:51 Muzica populară views 14464

În Piaţa Horelor din Cahul a fost marcată Ziua Independenţei


Foto: moldpres.md

Programul de acţiuni de la Cahul dedicate Zilei Independenţei R. Moldova a demarat cu un miting solemn desfăşurat în Piaţa Horelor, după care au urmat depuneri de flori la monumentele domnitorilor Ioan Vodă cel Cumplit şi Ştefan cel Mare şi Sfînt, comunică MOLDPRES.

După manifestările oficiale, susţinute de Fanfara din satul Vadul lui Isac, în Piaţa Horelor din centrul raional Cahul au avut loc o serie de expoziţii tematice, atît cultural-artistice, cît şi ale producătorilor locali.

În acelaşi timp, în Parcul Central “Grigore Vieru” din Cahul s-au desfăşurat competiţiile sportive “Concursul Haiducilor”, care au devenit tradiţionale pentru localitate.

Programul festiv a culminat în seara zilei cu un spectacol muzical susţinut de Ansamblul de cîntece şi dansuri populare “Izvoraşul” din Cahul cu participarea invitatului special, interpretul de folclor din România Cristian Pomohaci. După aceasta cahulenii şi oaspeţii oraşului au fost invitaţi la o horă mare de sărbătoare.

Cuvinte cheie:

localitati , independenta , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.