Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 septembrie 2019, 11:00 Muzica populară views 5408
Timur și echipa sa (Video)
28 septembrie 2019, 11:00 Muzica populară views 5408

Timur și echipa sa (Video)

La Cahul trăiește un băiat pe nume Timur Timoșcov. Are nouă ani, este în clasa a V-a. Pare un băiat obișnuit, simpatic, încîntător, cu un discurs bine pus la punct. Dar spre deosebire de sutele de colegi are un hobby neobișnuit. Prietenește cu șerpii. La moment, are deja 13 șerpi pe care i-a prins personal.

"La doi ani, tata îmi dădea șerpi – să-i țin și să-i privesc. Și am început să mă joc cu ei. Mi-a plăcut", povestește Timur cum anume a apărut acest hobby neobișnuit.

"La această vîrstă copii, de regulă, nu se tem de nimic. Și au încredere – în lumea înconjurătoare, în părinți. Tata i-a dat – el se joacă. Erau șerpi de casă, total inofensivi, și el îi percepea ca pe niște jucării", explică tata alegerea neordinară a distracțiilor pentru un micuț de doi ani.

Tatăl, Andrei Nicolaevici Timoșcov, este medic-veterinar de profesie. Și mai este și arbitru de box. În familie cresc trei fii, Timur este mezinul. La 6 ani a mers la școală. Nu pentru că părinții au decis "să-l lipsească de copilărie", dar din simplul motiv că se plictisea la grădiniță, - spune Timur. La școală e mai interesant. Au apărut discipline preferate: matematica, limba rusă, engleza, educația fizică, munca, desenul. Îi plăcea să citească enciclopediile și cărțile despre animale. Cartea lui Gerald Darell "Familia mea și alte animale", această biblie a iubitorilor regnului animal, deocamdată este printre preferatele tatei. Dar degrabă va ajunge și la ea. Însă enciclopedia perfectă, care îți permite să cunoști apucăturile animalelor, este însăși natura.

Tatăl și fiul Timoșcov cercetează șerpii, broaștele, țestoasele și alte amfibii pe malul iazului din partea locului. Se plimbă, se scaldă, se antrenează. Și mai prind șerpi. Anume băiatul este cel care-i observă primul. Pentru prima dată a văzut un reprezentant al naturii sălbatice la șase ani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cahul , Șarpe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.