22 decembrie 2017, 14:15 Muzica populară views 6804
A fost reabilitat un drum de importanţă regională din sudul ţării
22 decembrie 2017, 14:15 Muzica populară views 6804

A fost reabilitat un drum de importanţă regională din sudul ţării

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de importanţă regională – strada Ivan Spirin din municipiul Cahul au fost finalizate. Proiectul a fost evaluat recent de o comisie de recepţie care a constatat că acesta a fost executat în conformitate cu cerinţele de rigoare.

Proiectul este important pentru trei raioane din sudul ţării, deoarece str. Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul care oferă acces mijloacelor de transport spre orașele Taraclia și Vulcăneşti. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), în urma dării în exploatare a străzii reparate, vor beneficia locuitorii orașului Cahul, precum și ai raioanelor Taraclia și Vulcănești.

Proiectul de la Cahul a demarat în anul 2014, fiind implementat de ADR Sud în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, Consiliile raionale Cahul, Taraclia și Vulcănești. Grație implementării programului a fost reparat un sector de drum de 2,6 km, cu trotuarele aferente.

Costul proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - strada Ivan Spirin din mun. Cahul" este de circa 37 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. "Am avut ca obiectiv general eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere", au precizat surse de la ADR Sud.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , reabilitare , Cahul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.