Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 martie 2020, 12:10 Caloianul views 3685
Pesta porcină a izolat un sat din raionul Glodeni
23 martie 2020, 12:10 Caloianul views 3685

Pesta porcină a izolat un sat din raionul Glodeni

Satul Cuhnești din raionul Glodeni a intrat în carantină acum cîteva zile, a anunțat primarul localității Ion Cojocari.

După mai multe speculații, primarul a venit cu precizări în ceea ce ține de organizarea a două puncte de control, care au apărut la intrare și ieșire din sat, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Potrivit lui, intrarea în carantină și posturile care se ocupă de dezinfectare nu au nimic comun cu pandemia de coronavirus.

Deci, așa cum o problemă nu vine de una singură, cîteva zile în urmă într-o gospodărie din Cuhnesti a fost depistată pesta porcină africană, din acest motiv, conform procedurilor, localitatea intră în carantină pe o perioadă de 30-50 zile, totodată instalîndu-se 2 posturi de dezinfecție și control la intrare și ieșire din localitate.

Posturile respective sînt supravegheate de Poliție și ANSA.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

pesta porcină , Glodeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
424 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.