Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2018, 15:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 12658
La Sîngerei a fost lansat un proiect transfrontalier de dezvoltare a agriculturii inovatoare
18 februarie 2018, 15:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 12658

La Sîngerei a fost lansat un proiect transfrontalier de dezvoltare a agriculturii inovatoare

"Reţeaua transfrontalieră pentru agricultură inovatoare" este genericul unui proiect prezentat astăzi la Sîngerei. Programul este un parteneriat al Asociaţiei obşteşti "Cutezătorul" din raionul Teleneşti şi Euroregiunii "Nistru" din oraşul Vinnytsya (Ucraina), transmite MOLDPRES.

Proiectul, cu o perioadă de implementare de 12 luni, are scopul să creeze o reţea transfrontalieră pentru dezvoltarea agriculturii inovatoare ce ar asigura creşterea valorii adăugate a sectorului, prin realizarea unor cercetări care ar permite introducerea de noi tipuri de culturi. Acestea trebuie să corespundă condiţiilor climaterice din zonele de nord şi centru ale R. Moldova şi regiunea Vinnytsya.

Pentru aceasta urmează să fie realizate studii de piaţă care să prezinte problemele domeniului agricol din zona de implementare, să fie format un cluster agricol cu cercetări în contextul schimbărilor climatice, schimburi de practici şi programe de instruire etc.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Programului de cooperare teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC). Valoarea proiectului constituie 297 mii de euro, din care 90% este finanțarea UE, iar restul – contribuţia partenerilor.

Programul de cooperare teritorială şi-a propus să creeze un mediu favorabil pentru colaborare de-a lungul frontierelor R. Moldova - Ucraina, Armenia - Georgia, Azerbaidjan - Georgia și Belarus - Ucraina. Contribuția totală a Uniunii Europene în cadrul Programului EaPTC este de 12,5 milioane de euro.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Sîngerei , agricultura , dezvoltare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.