Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2018, 12:40 Moldova în secolul al XIX-lea views 11214
La Ciutuleşti a fost deschis un centru modern de asistenţă medicală urgentă
27 februarie 2018, 12:40 Moldova în secolul al XIX-lea views 11214

La Ciutuleşti a fost deschis un centru modern de asistenţă medicală urgentă

Ambulanţa va ajunge mai rapid la locuitorii din Ciutuleşti, raionul Floreşti, unde a fost deschis un centru modern de asistenţă medicală urgentă. Medicii vor deservi încă alte şapte localităţi din raion.

"Avem toate condiţiile bune pentru a lucra, confort. Vreau să mulţumesc conducerii Republicii Moldova, Centrului Naţional de Asistenţă Medicală de Urgenţă, dar şi Primăriei Ciutuleşti, care a adus un plus pentru cetăţenii din sat", a menţionat Ludmila Bulboacă, felcer în satul Ciutuleşti.

13 locuitori ai satului Ciutuleşti şi-au găsit aici un loc de muncă. Un bărbat care a fost mai mulţi ani şofer de microbuz, va conduce acum ambulanţa.

"Mulţumim autorităţilor şi primarului. Să fie într-un ceas bun. 13 familii care deja au un venit. Dă Doamne să mai fie aşa proiecte la noi în sat, măcar din fiecare familie să lucreze o persoană", a spus Vitalie Socolovschi, şofer de ambulanţă în satul Ciutuleşti.

Medicii au primit şi o ambulanţă dotată cu tot echipamentul necesar pentru a oferi primul ajutor medical.

Oamenii din sat se bucură că timpul de aşteptare al medicilor se va reduce considerabil:

"Trebuia să aşteptăm jumătatea de oră sau chiar o oră. Dar acum cred că în 10 minute va fi. E foarte binevenit. Va fi bine pentru copii bolnavi, pentru copiii care stau şi aşteaptă".

"Sîntem bucuroşi că vom avea un ajutor, dacă în caz de ceva ajutorul este pe loc, numai ai sunat şi gata. Nu vom aştepta să vină de la Floreşti".

Lucrările de renovare a sediului au costat 2,4 milioane de lei, bani oferiţi de Centrul Naţional de Medicină Prespitalicească.

"În timpul cel mai apropiat deschidem un sediu nou, din talpă la Copanca, Căuşeni. Deschidem Centru la Brăneşti, Orhei. Deschidem şi la Stoicani, Soroca, construite absolut din talpă. Cred că pînă la sfârşitul lunii aprilie ele deja vor fi deschise", a precizat Vasile Cucu, vicedirector IMSP.

La deschidere au fost prezenţi şi cîţiva deputaţi.

"Următoarea acţiune la care vom participa împreună, sper că la fel de numeroşi vom fi, va fi reparaţia unui kilometru de drum în localitatea dumneavoastră, care cred că va fi chiar în această vara", a declarat Eugeniu Nichiforciuc, deputat PDM.

"Nu numai se construiesc şi repară puncte de urgenţă, dar şi se vor procura automobile. În anul 2018, Guvernul a alocat 273 de milioane de lei pentru procurare transportului sanitar nou", a menţionat Boris Golovin, deputat PDM.

Din anul 2016 şi până în prezent au fost deschise şapte puncte medicale noi, iar 15 au fost renovate.

Sursa: publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.