Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2012, 12:45 views 14645
19 octombrie 2012, 12:45 views 14645

Delegația Republicii Moldova a raportat despre înrăutățirea situației în Bender

La Bender în ultimul timp se atestă o tendință clară de deteriorare a situației, a declarat delegația Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC), relatează vesti.md.

Se relatează că o serie de funcționari din regiunea transnistreană cheamă locuitorii din Bender la nesupunere grupului de anchetă comună (OOSG). Aceasta creează o situație tensionată în legătură cu investigarea oricărui incident.

"Potrivit informațiilor disponibile, la procesul de tensionare artificială a situației din zonă partea transnistreană a conectat administrația locală, care și-a anunțat intenția de a bloca prin orice mijloace activitatea organelor de drept ale R. Moldova situate în Bender. Se presupune pregătirea acțiunulor de  expulzare a comisariatului de poliție din oraș și a penitenciarelor nr. 8 și 12. Agenților economici și managerilor organizațiilor bugetare din cartierul "Nord", li s-a cerut anularea tuturor contractelor cu agenții din Moldova, inclusiv cu poliția ", - a relatat delegația.

Partea moldovenească este convinsă că, în acest fel, situația ar putea scăpa de sub control, și se adresează către delegația Federației Ruse, Ucrainei și reprezentanții Misiunii OSCE în CUC "să invite și să încurajeze eforturile comune menite să prevină escaladarea situației și faptul eventualei sale ieșiri de sub controlul comun al forțelor pacificatoare".

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
1342 locuitori

Jura este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Jura este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Jura alcătuia 1342 de oameni în anul 2011. Satul Jura a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.