Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8818
La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8818

La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona

Obiectele sfinte au fost aduse la o mănăstire din Bender cu binecuvîntarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a comunicat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al Mănăstirii (de călugărițe) „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Petropavlovsk.

În aceasta mănăstire, pentru a doua oară, au fost expuse icoana făcătoare de minuni și moaștele uneia dintre cele mai venerate sfinte din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse – Fericita Matrona de la Moscova.

Împreună cu moaștele ei, au fost aduse și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moaștele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie din Solun și alte sfințenii ortodoxe: icoana Sfîntului Ioan de Kronstadt și un epitrahil (accesoriu din veșmintele liturgice ale preotului – n.red.), aduse de la Sankt Petersburg, și o cruce cu o părticică din Sfînta și de viață făcătoarea Cruce a Domnului, din Ierusalim.

„Am observat mai multe cazuri de vindecare. Odată, o femeie a venit în cîrje, s-a atins de moaștele Sfintei Matrona și a plecat fără cîrje", a relatat pentru Sputnik călugăriță Nectaria, în numele stareței Elisabeta.

Sfințeniile se vor afla în Mănăstirea „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Bender pînă la 30 ianuarie.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

icoana , moaşte , Bender

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.