Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2014, 12:14 views 13042
La Muzeul Cetăţii Bender s-a deschis un tir pentru tragere cu arcul și arbaleta
Foto: infotag.md
12 septembrie 2014, 12:14 views 13042

La Muzeul Cetăţii Bender s-a deschis un tir pentru tragere cu arcul și arbaleta

Deschiderea tirului pneumatic cu arcul-arbaletă a avut loc recent la Muzeul Cetății Bender. Pentru acest eveniment important a fost organizată o competiţie la care au participat 30 de trăgători. Ei au tras cu arbaleta de tip pușcă Man ​​Kun (arme cu greutate 20 kg, utilizată în mod tradițional în Europa) și pușca pneumatică "Baikal" 4.5mm. Tirul a devenit încă una dintre atracțiile muzeului. Anterior, în cadrul muzeului au fost deschise expoziția "Camera de tortură", Sala istoriei cetăţii şi un turn de veghe.

În Cetatea Bender se organizează regulat excursii pentru oaspeţii veniţi din Suedia, Germania și Turcia. Cetatea, care a marcat începutul fondării orașului, numără mai mult de 650 de ani.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

muzeu , cetate , Bender

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
4389 locuitori

Sadaclia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Sadaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 17 km de orașul Basarabeasca și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4389 de oameni. Satul Sadaclia a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.