Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2024, 16:00 views 675
Ilie Bricicaru:
25 iunie 2024, 16:00 views 675

Ilie Bricicaru: "Pe o stradă importantă din capitală, toți au construit cum i-a dus capul"

Ilie Bricicaru, directorul Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (OSR-UTM), conferențiar universitar, a făcut o postare în rețelele sociale, în care își exprimă indignarea în legătură cu situația de pe o stradă din capitală, notează Noi.md.

"Strada Natalia Gheorghiu face cea mai scurtă conexiune între zona Mălina Mică cu cartierul Botanica, iar avînd în vedere că este o stradă de conectare cu zona unde se află cele mai multe și mai importante spitale din Moldova, importanța ei crește exponențial.

Toți cei care de-a lungul timpului au construit ceva pe această stradă (nu locală, dar de conectare), au făcută cum i-a dus capul și ”mușchiul” lor, iar la ziua de azi, cu o mică excepție, nu se înțelege unde e parte carosabilă, unde e spațiu pietonal sau unde se poate sau nu parca{...}", se arată în mesaj.

Ilie Bricicaru mai spune că șoferii de ambulanțe ocolesc această zonă, chiar dacă trebuie să facă mai mult drum.

"Am mai scris anterior ce s-a întîmplat cu acest bum imobiliar în această zonă și la ce a adus și încă va aduce toate cartierele construite în zonă, dar e vorba de circulație și perspectiva circulației în zonă {...}", a mai menționat expertul.

Responsabilii din cadrul administrațiie municipale nu au comentat, deocamdată, postarea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilie Bricicaru , strada , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.