Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2024, 15:00 views 367
Începe etapa a II-a de înscriere în clasa I
11 iunie 2024, 15:00 views 367

Începe etapa a II-a de înscriere în clasa I

În prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile publice din municipiul Chișinău, au fost înscriși 3699 de copii.

Pentru etapa a II-a de înregistrare, care va dura în perioada 3-17 iunie, au rămas 6710 locuri disponibile. Datele au fost prezentate de Andrei Pavaloi, șeful-adjunct al Direcției generale educație tineret și sport, la ședința de astăzi a Primăriei capitalei.

„În cadrul etapei a doua va avea loc:

- depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;

- a copiilor care vor împlini vîrsta de 7 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar;

- și a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Din numărul total de 139 de instituții de învățămînt publice și private din mun. Chișinău, 5 instituții de învățămînt nu vor avea etapa a II, deoarece au suplinit din I etapă locurile planificate. Este vorba despre: IP Școala primară nr. 152 „Pas cu Pas”, IPLT „Mihail Kogălniceanu”, IP Liceul Teatral Orășenesc ,,Iurie Harmelin”, Școala auxiliară nr. 7, Complexul Educațional (liceu-grădiniță) „Kiril şi Metodiu”.

Situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 - 30 august 2024”, a menționat Andrei Pavaloi.

Cuvinte cheie:

clasa întîi , scoala , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.