Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2024, 16:00 views 474
Un nou meniu alimentar în grădinițele din mun. Chișinău
05 iunie 2024, 16:00 views 474

Un nou meniu alimentar în grădinițele din mun. Chișinău

Autoritățile municipale anunță că începînd cu data de 03 iunie 2024, în toate instituțiile de educație timpurie din Municipiul Chișinău s-a implementat Meniul model unic pentru sezonul vară – toamnă.

Acest meniu a fost elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății.

La crearea meniului, a fost utilizat Ghidul metodologic culinar, care conține setul de fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare. Acesta a fost întocmit de un grup de lucru format din directori de instituții, lucrători medicali și tehnologi în alimentația publică, cu recomandările specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP.

Meniul model unic pentru regimul de activitate de 10,5 ore va include 3 mese principale și o gustare (dejun, gustare, prînz, cină), asigurînd un echilibru de calorii, proteine, lipide și glucide.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

meniu , grădiniţa , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.