Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2024, 12:00 views 462
Priveliște îngrijorătoare într-un parc din sectorul Buiucani al capitalei
29 martie 2024, 12:00 views 462

Priveliște îngrijorătoare într-un parc din sectorul Buiucani al capitalei

O priveliște, care stîrnește îngrijorări, a fost observată în Parcul La Izvor din sectorul Buiucani al capitalei, notează Noi.md.

Un cititor fidel al site-ului Noi.md a trimis pe adresa redacției cîteva fotografii, în care se vede cum zona de acces spre Izvorul Sculeni Elena din parc este inundată.

Contactat de redacția noastră pentru a ne spune ce s-a întîmplat, Pavel Movilă, vicepretorul sectorului Buiucani, a declarat că asemenea incidente au mai avut loc și că de vină ar fi blocarea țevii de scurgere.

"Țeava de scurgere a fost înfundată. Nu am reușit să remediem situația cu utilaje mai simple, astfel pentru mîine-dimineață, este programată intervenția cu o tehnică, care spală sub presiune țevile.

Au mai existat astfel de incidente în acea zonă cu mai mulți ani în urmă. Țeava nu are un diamentru mare și acolo mai nimerește și gunoiul aruncat de unii oameni, iar odată țeava a fost blocată de o creangă căzută și dusă de ploi", a menționat Pavel Movilă.

Vasile Chirilescu din cadrul Serviciului de presă al Primăriei capitalei, ne-a comunicat că de zonă sînt responsabile atît Pretura Buiucani, cît și Asociația Spații Verzi. Reprezentanții întreprinderii nu au răspus, deocamdată, apelului nostru.

În același timp, Vasile Chirilescu a precizat că în zonă va interveni o autospecială și problema va fi remediată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

izvor , parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.