Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2023, 15:00 views 1053
Se majorează suportul financiar acordat cuplurilor longevive și persoanelor centenare
13 iulie 2023, 15:00 views 1053

Se majorează suportul financiar acordat cuplurilor longevive și persoanelor centenare

Începînd cu luna iulie, se majorează valoarea suportului acordat cuplurilor longevive și persoanelor centenare care au viză de domiciliu pe teritoriul municipiului Chișinău.

Primăria capitalei precizează că în temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău, suportul financiar acordat soților la jubileul de 50 de ani de la oficierea căsătoriei constituie 5 700 de lei. La aniversarea a 60 de ani din ziua nunții – 7500 de lei, la 70 de ani de la căsătorie – 10 000 de lei per cuplu. Anterior toate categoriile de cupluri longevive beneficiau de suport financiar în valoare de 1 000 de lei, transmite ipn.md

De asemenea, persoanele care au împlinit vîrsta de 100 de ani și mai mult de la naștere vor beneficia de suportul financiar în mărime de 5000 lei.

Pot depune dosarul persoanele care sînt cetățeni ai Republicii Moldova, cu viza de domiciliu în municipiul Chișinău și perioada de căsătorie a cuplurilor este neîntreruptă. Actele de stare civilă trebuie să fie în original. Cererile pentru beneficierea de suport financiar vor fi depuse la Primăria municipiului Chișinău pe parcursul anului cînd persoanele/cuplurile împlinesc jubileul/aniversarea respectivă.

Inițiativa de a omagia cuplurile longevive de către Primăria Chișinău datează din anul 1997. Scopul acțiunii este de a promova familia tradițională, relațiile de cuplu bazate pe respect, precum și modul sănătos de viață.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.