|
Zonele cu risc sporit de accidente din Chișinău vor fi evaluate
Direcția Generală Mobilitate Urbană se arată îngrijorată de tendința de creștere a numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, înregistrată în ultima perioadă și își propune întreprinderea unui șir de măsuri suplimentare, care să conducă la diminuarea acestui fenomen.
Informațiile au fost făcute publice pe 11 ianuarie de către primarul capitalei, Ion Ceban, notează newsmaker.md.
În acest sens, a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău, specialiștii DGMU urmînd să identifice locațiile unde se poate interveni prin:
- amenajarea elementelor de protecție;
- amenajarea limitatoarelor de viteză;
- construirea trecerilor de pietoni supraînălțate;
- amenajarea insulițelor de refugiu;
- iluminarea și semaforizarea, după caz, a trecerilor pietonale;
- uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș (în prezent pe Viaduct și str. Alecu Russo limita maximă de viteză este de 70km/h).
Ion Ceban informează că acestea, dar și alte măsuri care vor fi considerate necesare pentru a spori siguranța participanților la trafic și care vor fi consultate cu reprezentații Poliției rutiere, vor fi înglobate într-un plan de acțiuni, pînă la sfîrșitul lunii curente, după care se va trece la realizarea acestora în termeni proximi.
„Menționăm că multe dintre aceste acțiuni au fost și sunt realizate în continuare. Astfel, majoritatea trecerilor pietonale sunt iluminate, marcajele înnoite cu regularitate, iar mai multe indicatoare rutiere corespunzătoare sunt înlocuite cu cele cu iluminare LED.
La fel, au fost amenajate cîteva treceri supraînălțate, iar unele intersecții semaforizate au fost modernizate, inclusiv prin amenajarea parapetelor de protecție, astfel încît să ofere un plus de siguranță pietonilor și șoferilor”, susține primarul general.
Edilul îndeamnă toți participanții la trafic să manifeste prudență cînd traversează drumurile publice – pietonii să se asigure cînd traversează pe trecerile pietonale, iar șoferii să se conformeze indicatoarelor rutiere și să reducă viteza de deplasare în preajma acestora, inclusiv să o adapteze condițiilor meteorologice.
Amintim că premierul Natalia Gavrilița s-a arătat îngrijorată de creșterea numărului de accidente rutiere soldate cu decese în Republica Moldova. Prim-ministra propune să fie înăsprite pedepsele pentru șoferii care încalcă regulamentul circulației rutiere. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de Guvern din 11 ianuarie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 1155 locuitori
Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.
Comentarii
(0)