Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2022, 15:00 views 1875
Bombă ecologică în apropierea Pieței auto
04 octombrie 2022, 15:00 views 1875

Bombă ecologică în apropierea Pieței auto

În apropierea Pieței Auto din municipiul Chișinău care se află pe strada Pietrăriei 19/1 din sectorul Buiucani al capitalei, din cauza iresponsabilității oamenilor și gunoiului care îl aruncă, este grav afectată flora și fauna din zonă, notează Noi.md

Oamenii au transformat această palmă de pămînt într-o groapă de gunoi unde aruncă atît deșeuri menajere, cît și de construcție. Despre bomba ecologică din zonă au sesizat mai mulți consilieri municipali din cadrul fracțiunii PSRM.

”Fracțiunea Partidului Socialiștilor din cadrul consiliului municipal Chișinău a constatat că în preajma pieții auto sînt un șir de gunoiști neautorizate, chiar la moment ne aflăm în locul depozitării anumitor gunoiști mixte atît menajeră, cît și de construcție. Ba mai mult ca atît, este afectată flora și fauna din zonă. În apropiere este un lac, iar viața acestui lac are de suferit din cauza gunoiștii. Sunt diferite plante, păsări, pești iar dacă aurmărim și mai departe unde sînt garajurile, în apropiere la fel este o gunoiște dar și în partea opusă, deci putem constata că este o gunoiște neautorizată. Cineva are drept scop de a închide această văgăună, fostă carieră ca ulterior să o utilizeze în scopuri proprii. Deja am întreprins careva pași, care considerăm noi că vor da mai tîrziu careva rezultate. Totodată am sesizat primarul general, pretura de sectorului Buiucani și Inspecția mediului. Sperăm că vom avea într-o perioadă scurtă de timp vom avea și un rezultat iar cei vinovați să ducă răspundere și ulterior autoritățile municipale să întreprindă niște măsuri ca acest loc să fie curățat de gunoi și să fie dispersat gunoiul - cel de construcții poate rămîne aici, iar cel menajer trebuie depozitat la gunoiști specializate unde sînt condiții speciale, în caz contrar avem de pătimit toți în comun pentru că vor fi afectate atît apele subterane, cît și flora, fauna din preajmă”, a declarat Dinari Cojocaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , Gunoiște , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.