Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 septembrie 2022, 14:15 views 1143
Lucrările de reparație a pasajului subteran din sectorul Buiucani continuă
06 septembrie 2022, 14:15 views 1143

Lucrările de reparație a pasajului subteran din sectorul Buiucani continuă

Lucrările de reparație în pasajul subteran de la intersecția bd. Ştefan ce Mare şi Sfînt cu străzile I. Creangă și Calea Ieşilor sînt în toi.

În prezent, pe lîngă lucrările propriu-zise de reabilitare, este evacuat şi gunoiul din spaţiile galeriei subterane, care erau închise.

Este păstrat, în măsura posibilităţilor, și mozaicul rămas pe pereţii pasajului. Pentru a se menţine, pe acesta va fi aplicată sticlă securizată.

Proiectul de reparaţie a trecerii subterane prevede: reabilitarea şi pavarea scărilor, amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale şi montarea balustradelor, reparaţia tavanului, instalarea sistemului de iluminat, instalarea camerelor de supraveghere.

În prezent, în capitală sînt în proces de reparaţie pasajele subterane din bd. Dacia – Decebal – Traian și de pe bd. C. Negruzzi. Pînă în prezent peste 75 la sută din subteranele din capitală au fost deja reparate.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.