Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 februarie 2022, 17:00 views 2971
Decizia CESP Chișinău: Secțiile în care sînt tratați pacienții Covid-19 își vor opri treptat activitatea
15 februarie 2022, 17:00 views 2971

Decizia CESP Chișinău: Secțiile în care sînt tratați pacienții Covid-19 își vor opri treptat activitatea

Secțiile în care sînt tratați pacienții COVID-19 își vor opri treptat activitatea și vor fi create circuite COVID în spitalele din capitală.

Excepție vor face secțiile de terapie intensivă care în continuare vor asigura tratamentul pacienților infectați.

Decizia se conține în Hotărîrea din 15 februarie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău. Prevederile documentului includ reluarea activității restaurantelor conform regimului de lucru notificat, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

La 15 februarie Comisia Extraordinară Sănătate publică din Chișineu a decis că, Direcția generală asistență medicală și socială, în comun cu directorii spitalelor clinice municipale, incluse în circuitul COVID, vor dispune sistarea graduală a secțiilor de tratament a pacienților infectați. Însă, vor fi create circuite COVID și non-COVID. Astfel, instituțiile medicale își vor reorganiza lucrul și cu modificări în statele de funcții și cheltuieli.

Decizia prevede și noi măsuri pentru unitățile de alimentație publică din capitală. Acestea vor putea activa de miercuri potrivit regimului de lucru notificat, respectînd Regulamentul de comerț din Chișinău și cu obligația ca vizitatorii să prezinte certificate COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , restrictie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.