Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 februarie 2022, 15:00 views 2851
Lucrările de reabilitare a accesului din str. Melestiu către unul dintre lacurile din parcul Valea Trandafirilor, în toi
10 februarie 2022, 15:00 views 2851

Lucrările de reabilitare a accesului din str. Melestiu către unul dintre lacurile din parcul Valea Trandafirilor, în toi

Lucrările de reabilitare a accesului din str. Melestiu către Lacul nr.1 care mereu era inundat, impracticabil și lăsat în paragină sînt in toi.

Potrivit autorităților municipale, din ianuarie și pînă acum au fost efectuate lucrări de terasament, montată țeavă cu diametrul 1000 pe o lungime de 24 de metri. La fel, au fost efectuate lucrări de betonare a fîntînilor și a gurilor de scurgere şi au fost curățate trei fîntîni de drenaj, transmite Noi.md.

Totodată, au mai fost efectuate lucrări de terasament pe o porțiune de 200 metri, pentru executarea canalului provizoriu de deviere a apelor de la izvor și a celor care provin din precipitații.

În preajma izvorului au demarat lucrări de demontare a plăcilor vechi din beton, executarea unui canal de drenare și a receptorului pluvial şi au început a fi ridicaţi pereţii căminului de recepție a apelor. Deja au fost amenajați 16 metri de canal din beton.

În continuare sînt planificate lucrări de restabilire și consolidare a peretelui de sprijin al izvorului şi renovarea acestuia, amenajarea căii de acces şi instalarea sistemului de iluminat public.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.