Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2021, 10:45 views 1617
Un coș de fructe și 1500 de lei pentru mai mulți oameni de creație din partea Primărie Chișinău
15 octombrie 2021, 10:45 views 1617

Un coș de fructe și 1500 de lei pentru mai mulți oameni de creație din partea Primărie Chișinău

Un coș de fructe și bani, aceasta au primit mai mulți oameni de creație din partea Primărie Chișinău cu ocazia aniversării vîrstei în acest an. Edilul capitalei a declarat că toate persoanele ale artei trebuie valorificați.

„Vreau să vă felicit cu această sărbătoare de Hram. Vreau să vă comunic cele mai frumoase sentimente față de acest oraș pentru că m-am născut în acest oraș. Aici îmi sînt copiii, aici îmi sînt părinții și vreau ca toată lumea să fie sănătoasă – copiii dvs, părinții dvs și oameni dragi. Vreau ca orașul Chișinău să devină o capitală culturală. Capitală în care valoarea omului să fie în prim-plan.

Vreau ca orașul Chișinău să devină o capitală culturală, o capitală în care valoarea omului să fie în prim plan. Eu știu că acest lucru este posibil – de la sportivii care ne reprezintă peste hotare, pînă la oamenii de artă care ne reprezintă și poate că uneori noi nu avem suficientă atitudine necesară față de aceștia”, a punctat edilul.

Ceban a precizat că la Primărie s-a convenit că anul viitor să fie triplat bugetul pentru Direcția Cultură.

„Avem atîtea talente extraordinare, avem atîția oameni foarte frumoși, avem atîția oameni talentați pe care nu avem dreptul să nu îi valorificăm”, a conchis Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cultura , decoraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.