Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2021, 11:00 views 2466
Centrala Termică Vest din capitală va fi reabilitată
11 septembrie 2021, 11:00 views 2466

Centrala Termică Vest din capitală va fi reabilitată

Termoelectrica a anunțat că reabilitează coșul de evacuare a gazelor de la Centrala Termică Vest (CT Vest) din Chișinău. Înălțimea la care sînt efectuate lucrările atinge 100 metri, iar echipa implicată în acest proiect este formată din cca 10 specialiști, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, specialiștii vor monta în interiorul coșului de fum existent un altul metalic, redimensionat la sarcinile termice actuale, ceea ce va îmbunătăți procesul de evacuare a gazelor de ardere produse de utilajul energetic și va permite îmbunătățirea parametrilor de exploatare cu respectarea tuturor normelor ecologice.

Lucrările sînt efectuate în două etape. Prima presupune prelucrarea pe interior a pereților coșului de fum din beton și montarea construcției metalice în interiorul acestuia. Termenul de finalizare a acestei etape este 15 octombrie.

În etapa a doua, pînă la sfîrșitul anului, vor fi efectuate lucrările de armare și întărire a construcției pe exterior.

Aceeași tehnică de reconstrucție a fost utilizată în anul 2019 și la coșul de fum de la CT Sud.

Coșul de evacuare a gazelor de la CT Vest a fost construit în anul 1970, odată cu punerea în funcțiune a Centralei și are o înălțime de 100 metri.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Termoelectrica , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.