Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2013, 15:56 views 5200
18 februarie 2013, 15:56 views 5200

Șoferii: La Chişinău, zăpada s-a topit împreună cu asfaltul

Vara trecută, pe străzile din Chişinău au fost desfăşurate lucrări masive de reparaţie, pentru care au fost alocate sume importante din buget. În pofida faptului că şoferii, în fiecare săptămînă, aflau unde ce străzi se repară şi cîte milioane au fost cheltuite, aceştia consideră că drumurile au rămas aceleaşi.

După topirea zăpezii, pe multe dintre străzile reparate au apărut gropi şi fisuri.

Directorul ÎM „Exdrupo”, Efim Cheptănaru, a comunicat pentru NOI.md că, de la începutul anului, au fost reparate circa 5500 de metri pătraţi de drum pe 120 de străzi din capitală. Întreprinderea reuşeşte, zilnic, să repare circa 400 de metri pătraţi de drum. „Unele străzi trebuie reparate de 2-3 ori, deoarece, după fiecare ploaie sau topire a zăpezii, se formează noi gropi. Însă efectul se vede. Unele gropi au fost astupate încă în luna ianuarie şi rezistă pînă acum. Mai rămîn de plombat 48 de străzi din capitală. În cazul în care nu va ploua, pentru aceasta va mai fi nevoie de 250de tone de asfalt rece, pe care urmează să le primim la sfîrşitul săptămînii”, a menţionat Cheptănaru.

„Nu e reparaţie, ci bătaie de joc. Se defectează automobilele, roţile şi încă mai plătim şi impozite mari”, s-a plîns unul dintre şoferi.

„Nu se schimbă nimic după reparaţia lor. Mai bine drumurile ar fi reparate mai rar, dar mai calitativ”, a menţionat pentru NOI.md un alt conducător auto.

„Nu ştim unde se duc banii, nu există niciun fel de rezultate, doar gropi. Acum am plătit taxa de drum de 3000 de lei şi merg prin gropi. Plătim degeaba”, a afirmat un şofer.

Potrivit directorului „Exdrupo”, Efim Cheptănaru, asfaltul fierbinte, cel mai probabil, va fi aplicat de la sfîrşitul lunii martie. Pentru reparaţia curentă a drumurilor, în anul 2013, din bugetul municipal au fost alocate circa 116 milioane de lei.

 

Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.