|
Municipiul Chișinău își îndeplinește angajamentele de a repara mai multe străzi din comuna Țînțăreni
Autoritățile Chișinăului au reparat mai multe străzi din comuna Țînțăreni, angajament asumat pentru exploatarea gunoiștii municipale.
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a informat pe rețelele de socializare că municipalitatea și-a îndeplinit angajamentul de a efectua lucrări de reparație a mai multor străzi din comuna Țînțăreni, conform contractului de societate civilă, încheiat între Primăria Chișinău și administrația comunei Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Potrivit edilului, pînă în prezent au fost executate lucrări pe str. Morii (lungime totală 1 800 m lineari), pe o suprafață de 3 500 m2 (din 10 mii m2): frezarea stratului uzat, cu amenajarea pietrei sparte, în volum de 50 tone; așternerea stratului de egalizare (136 tone); așternerea pietrișului arobat și așternerea stratului de uzură (445 tone). Urmează amenajarea acostamentelor, pe o lungime de 1 800 m lineari.
Pe strada I. Creangă din Țînțăreni (600 m lineari, 3 300 m2) urmează lucrări de profilare a părții carosabile, cu amenajarea pietrei sparte, a stratului de asfalt egalizare și de uzură. La accesul spre satul Crețoaia (600 m lineari, 3 000 m2), urmează lucrări de frezare a părții carosabile, așternerea stratului de asfalt de egalizare și a celui de uzură. Lucrările au fost finisate pe strada Chișinăului (400 m lineari, 2 000 m2), unde a fost excavat solul, amenajat pietrișul și montate 430 bucăți de borduri. Urmează amenajarea pavajului de 6 cm pe strada V. Alecsandri din comună (270 m lineari și 2 000 m2).
De asemenea, Ceban a relatat că în comuna Țînțăreni se lucrează și la dezvoltarea unor alte proiecte de infrastructură, cum ar fi construcția unor stadioane multifuncționale.
Municipiul Chișinău produce zilnic circa 500 tone de deșeuri menajere solide, dintre care doar 7-8% sînt sortate și supuse reciclării, iar peste 90 la sută din resturile menajere ajung la poligonul de la Țînțăreni.
Contractul civic al Primăriei Chișinău încheiat cu autoritățile din localitatea Țînțăreni, în vederea accesului la poligonul de depozitare a deșeurilor expiră la 31 decembrie 2021.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 802 locuitori
Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.
Comentarii
(0)