Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 august 2021, 12:00 views 2253
Scuarul panoramic de la Ciocana, afectat în urma ploilor abundente
09 august 2021, 12:00 views 2253

Scuarul panoramic de la Ciocana, afectat în urma ploilor abundente

Scuarul panoramic din strada Maria Drăgan, sectorul Ciocana al capitalei, va fi reabilitat, în urma alunecărilor de teren din preajma acestuia, anunță primarul Ion Ceban.

Totodată, edilul a precizat că în prezent, pentru securitatea cetăţenilor, o parte a scuarului este limitat pentru accesul vizitatorilor.

„Lucrările de reabilitare vor presupune consolidarea pantei prin construcția unui perete de sprijin. Totodată, în zona aferentă scuarului va fi amenajat un teren de fitness și workout. Primăria Chişinău a contractat o companie de proiectări care a elaborat un studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor. Studiul este la etapa coordonărilor", a declarat Ceban.

Amintim că, scuarul panoramic din strada Maria Dragan 24 din sectorul Ciocana al municipiului Chișinău a fost amenajat în anul 2019 - ce a inclus construirea unui gard metalic cu o lungime de 200 m, pavarea aleilor pentru pietorni, crearea locurilor de parcare, instalarea băncilor pentru odihnă, amenajarea unui terende joacă pentru copii și amenajarea spațiilor verzi.

Costul proiectului a fost estimat la trei milioane de lei.

Sursa: replicamedia.md

Cuvinte cheie:

Scuar , Chisinau , reparatie , Ion Ceban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.