Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2021, 10:30 views 2115
Situația pandemică în capitală se îmbunătățește
14 iunie 2021, 10:30 views 2115

Situația pandemică în capitală se îmbunătățește

Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de cca 20 cazuri la 100 mii în ultimele 14 zile.

Informația a fost relatată de primarul general al capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia, pe parcursul lunii mai 2021, gradual, a fost întreruptă activitatea spitalelor strategice COVID din municipiu, spitalele revenind la profilurile de specialitate de pînă la pandemie.

Doar 2 instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID-19, spune primarul, și anume:

- Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo (pentru triaj și ca staționar, inclusiv cu secția de terapie intensivă pe 6 paturi)

- Maternitatea municipală nr. 2 (pentru femeile gravide suspecte și confirmate cu COVID-19).

Copiii suspecți sau confirmați cu COVID, sînt internați la Institutul Mamei și Copilului (MSMPS, prin ordin, a stopat recent internarea la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii).

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este astăzi de 359 paturi de staționar și 100 paturi triaj la Centrul „COVID-19” MoldExpo și 40 paturi la Maternitatea municipală nr. 2.

„Rămînem, totuși, în alertă și bine pregătiți în caz de o nouă agravare a situației epidemiologice, spitalele municipale pot reveni la activitate ca spitale strategice COVID în cca 24 - 48 ore”, a declarat Ceban în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Pandemie , coronavirus , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.