Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2021, 11:00 views 3099
Cînd va fi dată în folosință strada Ion Creangă
12 iunie 2021, 11:00 views 3099

Cînd va fi dată în folosință strada Ion Creangă

Primarul Ion Ceban a anunțat cînd ar putea dată în folosință strada Ion Creangă din capitală, aflată în plin proces de reparație.

„În conformitate cu contractul, trebuie să fie dat în exploatare în luna martie 2022. Așa consideră cei care planifică lucrări de astfel de anvergură. Lucrările de genul acesta se efectuează conform standardelor. Unii lucrează cu rețelele, alții lucrează cu asfaltul.

Noi facem tot posibilul pentru ca strada să fie gata pînă la Ziua Orașului, sper că condițiile climaterice nu ne vor da planurile peste cap. Dacă nu încheiem pînă în octombrie, vom merge conform planului pînă în luna martie 2022”, a precizat edilul-șef.

„Am avut o problemă pe partea de rețele în zona dintre Coca și rondul de la Calea Ieșilor. Cînd am început a săpa am descoperit un strat de piatră, iar sub el - de nămol. Nu am riscat să-l distrugem. A trebuit să strămutăm rețelele pe zona adiacentă Parcului Dendrariu. Pe hîrtie e una, iar cînd mergi în teren descoperi cu totul altceva”, a precizat funcționarul.

El a mai spus că în această vară ar urma să fie lansată licitația pentru desfășurarea lucrărilor de reparație a străzilor 31 August, Tighina și Alexandru cel Bun.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparația drumurilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.