|
Din ce trăiește, cum se dezvoltă și ce animale noi au apărut în Grădina Zoologică din Chișinău
Toți angajații Grădinii Zoologice din Chișinău lucrează pentru un singur scop - să-o transforme un frumos parc de agrement, precum și să îndeplinească o sarcină atît de importantă precum educația ecologică a generației tinere.
Despre aceasta pentru Noi.md a declarat Olga Iuzvac, șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din Chișinău.
Ea a menționat că Grădina Zoologică din Chișinău este o întreprindere municipală și, prin urmare, este finanțată din bugetul municipal.
"În fiecare an noi propunem proiecte ale lucrărilor pe care intenționăm să le realizăm într-un an. Și folosim fondurile primite pentru a asigura hrănirea completă a animalelor, pentru hrană, pentru procurarea de furaje, pentru reparații, dacă este posibil. Construcțiile capitale și salariile sînt, de asemenea, achitate din contul fondurilor municipale", a declarat șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din capitală.
Potrivit ei, angajații Grădinii Zoologice din Chișinău, datorită faptului că au posibilitatea de a merge în alte grădini zoologice și de a căpăta experiență, precum și datorită faptului că de fapt munca și experiența lor sînt evaluate, ei au reușit să implementeze multe idei interesante în Grădina Zoologică din capitală.
"Noi le-am permis să-și demonstreze pe deplin capacitățile și ei se bucură că nu li se impun restricții", a spus Olga Iuzvac.
Ea a menționat că, după Anul Nou, în Grădina Zoologică din Chișinău a sosit o mulțime de animale noi.
"Au sosit șapte specii noi de animale. Există caracali, servali, saimiri și lemuri. Au apărut multe animale neobișnuite noi, pe care nu le-am avut în colecția noastră. Le-am achiziționat în baza unui contract de la Grădina Zoologică din Novosibirsk. De asemenea, am planificat încă anul trecut să aducem urși, dar nu am reușit din cauza pandemiei. Există o mică grădină zoologică acolo, din Kamceatka. Noi le-am oferit animale exotice, papagali și ei erau gata să ne ofere în schimb urși de Kamceatka. Dar, din păcate, situația nu ne-a permis să-i aducem", a menționat șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din Chișinău.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1854
- Populația:
- 871 locuitori
Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.
Comentarii
(0)