|
Din ce trăiește, cum se dezvoltă și ce animale noi au apărut în Grădina Zoologică din Chișinău
Toți angajații Grădinii Zoologice din Chișinău lucrează pentru un singur scop - să-o transforme un frumos parc de agrement, precum și să îndeplinească o sarcină atît de importantă precum educația ecologică a generației tinere.
Despre aceasta pentru Noi.md a declarat Olga Iuzvac, șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din Chișinău.
Ea a menționat că Grădina Zoologică din Chișinău este o întreprindere municipală și, prin urmare, este finanțată din bugetul municipal.
"În fiecare an noi propunem proiecte ale lucrărilor pe care intenționăm să le realizăm într-un an. Și folosim fondurile primite pentru a asigura hrănirea completă a animalelor, pentru hrană, pentru procurarea de furaje, pentru reparații, dacă este posibil. Construcțiile capitale și salariile sînt, de asemenea, achitate din contul fondurilor municipale", a declarat șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din capitală.
Potrivit ei, angajații Grădinii Zoologice din Chișinău, datorită faptului că au posibilitatea de a merge în alte grădini zoologice și de a căpăta experiență, precum și datorită faptului că de fapt munca și experiența lor sînt evaluate, ei au reușit să implementeze multe idei interesante în Grădina Zoologică din capitală.
"Noi le-am permis să-și demonstreze pe deplin capacitățile și ei se bucură că nu li se impun restricții", a spus Olga Iuzvac.
Ea a menționat că, după Anul Nou, în Grădina Zoologică din Chișinău a sosit o mulțime de animale noi.
"Au sosit șapte specii noi de animale. Există caracali, servali, saimiri și lemuri. Au apărut multe animale neobișnuite noi, pe care nu le-am avut în colecția noastră. Le-am achiziționat în baza unui contract de la Grădina Zoologică din Novosibirsk. De asemenea, am planificat încă anul trecut să aducem urși, dar nu am reușit din cauza pandemiei. Există o mică grădină zoologică acolo, din Kamceatka. Noi le-am oferit animale exotice, papagali și ei erau gata să ne ofere în schimb urși de Kamceatka. Dar, din păcate, situația nu ne-a permis să-i aducem", a menționat șefa departamentului științific și educațional al Grădinii Zoologice din Chișinău.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1443
- Populația:
- 346 locuitori
Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.
Comentarii
(0)