|
Clădirea Președinției și reședința Președintelui fac parte din simbolurile statului
Pe rețelele de socializare continuă discuțiile aprinse pe tema posibilei demolări a gardului din jurul clădirii administrației președintelui Republicii Moldova, fapt promis anterior de lidera PAS, Maia Sandu, a refuzului de reședință, precum și reprofilării clădirii președinției în instituție pentru necesitățile copiilor cu transferul acesteia lor, transmite Noi.md.
Aceste declarații sînt considerate de mulți internauți drept acțiuni de PR ale Maiei Sandu și ale susținătorilor ei și consideră că, în cazul punerii în practică a măsurilor exprimate, ei doar își vor "umili" țara.
Cetățenii menționează că peste tot în lume președinții au reședințe, iar demolarea gardului nu garantează mai multă democrație în țară, de altfel americanii ar fi demolat demult gardul în jurul Casei Albe din Washington.
"Mulți susținători ai Maiei Sandu nu au fost în clădirea președinției și nu au nici o idee ce ne-ar putea costa adaptarea clădirii președinției sub o altă instituție de profil, precum și transferul președinției în altă clădire".
"Dacă nu ați trecut pragul acestei clădiri și nici nu cunoașteți planul său interior, atunci nu vă grăbiți cu diferite oferte de schimbare a destinației - replanificarea sau adaptarea în alte scopuri ar putea costa mai mult decît construcția unei noi clădiri", Nu ar fi mai bine să reîntoarcem copiilor zecile de case pentru copii și școli-internat închise în cadrul reformelor inițiate de Guvernul Filat?”, scriu cetățenii pe rețelele de socializare.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1777
- Populația:
- 2843 locuitori
Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.
Comentarii
(0)