Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2020, 11:00 views 3660
Comercianții de la Botanica, obligați să achite arenda chiar dacă nu au activat. Reacția Preturii
26 iulie 2020, 11:00 views 3660

Comercianții de la Botanica, obligați să achite arenda chiar dacă nu au activat. Reacția Preturii

Revolte la piața de haine de la intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă, sectorul Botanica. Comercianții se arată nemulțumiți de faptul că directorul pieței le-a cerut să achite taxele de arendă, chiar dacă pe perioada stării de urgență aceștia nu au activat, întrucît toate piețele au fost închise.

Oamenii spun că nu au de unde achita, întrucît nu au avut venituri în această perioadă.

Contactat de Noi.md pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, ne-a declarat că este la curent cu această problemă, dar că administrația locală nu are nicio atribuție în acest caz.

„Piața e privată, aici e vorba de relații pur comerciale, pretura nu poate interveni. Șeful pieței spune că oricum în această perioadă a achitat electricitatea, alte taxe, de aceea a cerut plata taxei respective, chiar dacă oamenii refuză”, a comunicat pretorul.

O altă problemă semnalată anterior în regiune se referă la tarabele amplasate haotic la această intersecție, din cauza cărora a fost "luată captivă" o întreagă fîșie verde. Pretorul a precizat că nici în această privință nu poate interveni, întrucît toate pîrghiile decizionale sînt la Primărie.

Menționăm că în legătură cu situația epidemiologică din țară piețele din capitală au fost închise pentru o perioadă de aproape trei luni.

Piețele și centrele comerciale și-au reluat activitatea în regim obișnuit la 1 iulie curent.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

piata , Chisinau , arenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.