Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2020, 18:30 views 2015
Copacii seculari de la Botanica, „prizonierii” tarabelor vechi. Ce spun autoritățile
11 iunie 2020, 18:30 views 2015

Copacii seculari de la Botanica, „prizonierii” tarabelor vechi. Ce spun autoritățile

Pretura sectorului Botanica nu poate interveni pentru a evacua tarabele amplasate la intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă, care nu doar afectează aspectul orașului, dar riscă să mai distrugă o zonă verde.

Instituția nu are nicio atribuție în acest sens, a comunicat pretorul de sector, Boris Prepeliță.

Problema a fost semnalată anterior de președintele fundației ”EcoDava”; Igor Sîrbu, care spune că încă o alee din orașul Chișinău a fost acaparată de comercianți. Aceștia, din dorința de a se îmbogăți își dezvoltă afacerile pe marginea drumurilor, printre copacii seculari care ar trebui să înfrumusețeze capitală, dar nu să se sufoce printre adunăturile de fiare.

O asemenea situație se atestă la piața din intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă.

Pretorul de la Botanica a precizat că piața respectivă activează din anul 2003, iar o eventuală decizie de evacuarea a tarabelor ar putea fi luată doar de Direcția arhitectură a Primăriei.

„Terenul respectiv a fost dat în arendă pînă la 31.12.2019. Acum cred că sa va pune problema prelungirii termenului de arendă. Dacă le expiră contractul de arendă, pot fi evacutate, însă pretura nu are nicio atribuție. Tarabele sînt asamblate una în alta. Dacă s-ar pune problema demontării ar trebui toată piața demontată”, a explicat Boris Prepeliță.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Botanica , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.