Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2020, 17:30 views 3885
Mina din Chișinău riscă să se prăbușească, atenționează un consilier municipal
14 mai 2020, 17:30 views 3885

Mina din Chișinău riscă să se prăbușească, atenționează un consilier municipal

Consilierul municipal Corneliu Pîntea anunță că Mina Chișinău a fost reconectată la rețeaua de energie electrică, fiind reluat procesul de evacuare a apei din mină.

Însă, consilierul subliniază că pericolul prăbușirii în gol a unei porțiuni din sectorul Rîșcani din mun. Chișinău nu a dispărut, transmite Deschide.md.

Potrivit lui Pîntea, la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău va fi examinată situația de la S.A. Mina Chișinău și urmează să fie identificată, în bugetul municipal 2020, suma necesară pentru evacuarea apei din mină pentru toată perioada anului curent.

Totodată, Pîntea informează că s-a format un grup de lucru care pregătește caietul de sarcini pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind organizarea procesului de captare, pompare și tratare a apei din Mina Chișinău, iar în scurt timp va fi anunțat un concurs pentru elaborarea studiului de fezabilitate, la care vor fi invitați și specialiști din afara R. Moldova.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Mină

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.