Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 aprilie 2020, 15:30 views 3905
Accesul în cimitirele din capitală, restricționat
13 aprilie 2020, 15:30 views 3905

Accesul în cimitirele din capitală, restricționat

În săptămîna dintre sărbătorile de Paște și Paștele Blajinilor (19-27 aprilie 2020), va fi restricționat accesul în cimitirele din capitală, cu excepția înhumărilor curente. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Astfel, în perioada menționată, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și va fi permis doar persoanelor care participă la procesiunile funerare (maxim 10 persoane).

Potrivit primarului general, Ion Ceban, restricțiile impuse de autoritățile locale sînt necesare, în scopul evitării aglomerării cetățenilor în cimitire, ca și măsură pentru prevenirea infecției COVID 19. În context, e de menționat că urmează a fi solicitată și paza acestor obiective de către reprezentanții poliției.

Precizăm că în perioada 19-27 aprilie 2020, va fi restricționat accesul și în cimitirele din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cimitir , acces

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.