Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2012, 12:45 views 6366
06 noiembrie 2012, 12:45 views 6366

La primărie se caută un „țap ispășitor”


Foto: comics.ru 

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, insistă ca fiecare construcţie ridicată în municipiul Chișinău să aibă varianta electronică a proiectului, care va fi plasată pe site-ul Primăriei. Astfel, potrivit edilului, agentul economic va putea fi tras la răspundere, în cazul în care construcţia nu corespunde cu cea prezentată iniţial Primăriei. Solicitarea a fost făcută după ce în schiţa proiectului de construcţie a bisericii din faţa centrului Kentford nu a fost indicat că acesta va fi, de fapt, o necropolă.

În cadrul şedinţei serviciilor municipale, primarul Dorin Chirtoacă a început să-i interogheze pe cei care au semnat autorizaţia de construcţie, pentru a afla cum acest lucru s-a întîmplat. Văzînd că a fost întrebat primul, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a spus că el se face vinovat de cele întîmplate, chiar dacă a fost contra ridicării bisericii în zonă. “Eu sînt vinovat pentru tot, deşi eu am fost cel care era contra certificatului de urbanism şi ridicării construcţiei”, a spus Grozavu. Pe de alta parte, Chirtoacă a declarat că nimeni nu-l învinuieşte pe viceprimar de nimic.

Ulterior, primarul l-a luat la întrebări şi pe arhitectul şef interimar al Chişinăului, Radu Blaj. Acesta însă a răspuns că agentul economic nu avea în plan să ridice o necropolă, specificînd că aceasta era doar la nivel de vorbe şi nimic mai mult.

Menționăm că, în urma unor investigații jurnalistice, s-a aflat că în faţa clădirii Kentford urmează să fie ridicată o adevărata necropolă. Asta chiar dacă în proiectul de construcţie avizat de Primărie era doar o simplă biserică. Ulterior, Primăria a anulat autorizaţia de construcţie.


 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.