|
Parcări multietajate, “tehnologii inteligente” și Sky Way. Ce ne promit candidații la funcția de primar general? Partea I
Banca pretendenților la funcția de primar general de Chișinău s-a scurtat. Candidatul mișcării profesioniștilor"Speranța-Надежда", Andrei Donică, și cel al partidului "Democrația acasă", Boris Volosatîi, au anunțat că părăsesc cursa electorală. Donică a spus deschis că renunță în favoarea lui Andrei Năstase. Volosatîi nu a dat nume concrete, dar și el a dat de înțeles că a decis să nu strice tabloul electoral al primarului în acțiune (prin decizia instanței).
Ceilalți 17 candidați mai au două zile ca să-i convingă pe chișinăuieni că anume lor le poate fi încredințat orașul pentru următorii patru ani. Ce-i drept, mulți alegători au rămas mirați de faptul că și aceste alegeri ale primarului general nu au devenit o luptă între manageri–administratori, programe de dezvoltare și idei originale, ci încă o încăierare politică. Unii candidați – promovați de partidele unioniste – nici nu ascund că merg în alegeri pentru "a nu ceda Chișinăul Rusiei" (Valeriu Munteanu) sau pentru "a salva Chișinăul de socialiști" (Vlad Țurcanu). Așa că ideile edilitare, cu mici excepții, iarăși au fost lăsate pe planul doi.
Adevărat că de această dată promisiunile pretendenților la fotoliul de primar general par a fi mai realiste și mai comune ca cele din campania trecută, în care orășenii alegeau un primar pentru un an. Atunci, la elaborarea programelor unii candidați acționau conform principiului "mai tare, mai mare, mai ireal", țintind viitoarele alegeri parlamentare. Și așa, au promis să planteze în oraș, pe parcursul unui an, 1 mil. de copaci, să mute gara feroviară din centrul capitalei într-un loc mai puțin aglomerat (spre exemplu, în zona r. Bîc sau pe str. Muncești), să realizeze "Planul Marșall" pentru Chișinău, achitat din banii României, ai UE și SUA sau să construiască pentru primărie o nouă clădire "în scopul concentrării maxime a direcțiilor și serviciilor municipale într-un singur loc".
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 82 locuitori
Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.
Comentarii
(0)