Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 august 2019, 17:05 views 3455
Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)
05 august 2019, 17:05 views 3455

Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)

În loc să fie stropit de apă, acum, în el s-au acumulat mai multe deșeuri. Terenul din inima Capitalei, pe care se află havuzul din fața Hotelului Național a fost transformat într-o gunoiște.

Acesta este plin cu deșeuri de tot felul: sticle aruncate de-a valma, pungi de plastic, bucăți de marmură desprinse din parapet. Imaginile foto au fost plasate azi pe o rețea socială.

În primăvara acestui an responsabilii de comunicare cu presa din cadrul Primăriei Chișinău, ne-au spus că în acest an pentru întreținerea havuzurilor au fost alocate peste 2, 3 milioane de lei. Acest lucru nu se prea vede.

Contactat, purtătorul de cuvînt al primăriei nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție la acest subiect.

Havuzurile din Chișinău au fost construite în anii 60 – 70, avînd drept scop răcirea aerului în perioada de caniculă. Cîndva, acestea erau considerate drept „cartea de vizită" a orașului, la fel ca parcurile și clădirile din piatră albă.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Gunoiște , Havuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.