Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 mai 2019, 12:20 views 12096
Codreanu avertizează vînzătorii ambulanți
20 mai 2019, 12:20 views 12096

Codreanu avertizează vînzătorii ambulanți

Autoritățile publice locale vor continua să lupte cu vînzătorii ambulanți.

"Regulile sînt reguli pentru toți. Lupta noastră cu comerțul ambulant este despre siguranța alimentelor și aerisirea orașului. Ne dorim ca pe trotuare să fie loc pentru pietoni, dar nu pentru comercianți", a declarat primarul general interimal al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței serviciilor primăriei de astăzi.

Edilul capitalei promite că, la fel ca anul trecut, autoritățile locale vor organiza iarmaroace tematice în sectoarele din oraș, care au drept scop susținerea business-ului mic.

"Săptămîna asta vom semna o dispozitie pentru organizarea iarmaroacele sezoniere. De cînd am început lupta cu comerțul stradal, am fost amenințați", a spus Codreanu.

Primarul capitalei cheamă toți agenții economici să se conformeze regulilor și să intre în piețe, respectînd legislația și totodată să vină cu abordări inovative.

Edilul a reamintit că staționarea și parcarea pe trotuare este interzisă.

Reamintim că săptămîna trecută între un comercian de produse lactate și autoritățile publice locale a izbucnit un scandal. Comerciantul a acuzat responsabilii din primărie că nu îl lasă să-și vîndă produsul, pe cînd cei din cadrul primăriei spun că producătorul de produse lactate trebuie să se conformeze regulilor și să vîndă în spațiile speciale amenajate comerțului, dar nu în stradă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ruslan Codreanu , Chisinau , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.