19 mai 2019, 10:30 views 15215
Primul muzeu al pompierilor, deschis în capitală
19 mai 2019, 10:30 views 15215

Primul muzeu al pompierilor, deschis în capitală

Pompierii şi-au scos cele mai deosebite autospeciale, unele vechi de zeci de ani, la o expoziţie organizată în Capitală. Cele zece maşini au fost admirate de sute de curioşi. Evenimentul a fost organizat în ajunul Zilei Internaţionale a Muzeelor.

Cele 10 autospeciale și scări de intervenție vechi de aproape 60 de ani au putut fi admirate pe teritoriul Detaşamentului de Salvatori şi Pompieri din sectorul Botanica. Atracţia expoziţiei a fost o decapotabilă din anul 1961, donată de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

"E un model Mark Pierce, scară mecanică de 30 de metri pentru a efectua salvări de la înălţime. Servantul acestui automobil este pentru trei persoane, conducătorul auto, un şef de echipă şi un salvator. Asta este unica în natura ei din toate cele pe care le avem", a spus Alexei Lavrinenco, şef Direcţia intervenţie IGSU.

Pompierii spun că autospecialele vech sînt încă în stare bună, iar iarna fac faţă uşor condiţiilor meteo.

"Cu aşa gen de autospeciale lucrăm şi la momentul de faţă, cu ele intervenim îndeosebi iarna, astea noi sînt mai confortabile, dar pe timp de iarnă sînt mai problematice pe drumuri, sînt mai mari, mai grele", a zis Viorel Jalbă, pompier.

Uimiţi de cele văzute, copiii veniţi la expoziţie nu au ezitat să îmbrace echipamentele pompierilor.

În prezent, în dotarea IGSU, sînt aproximativ 200 de unităţi de tehnică specială.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , pompieri , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.