Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 februarie 2019, 14:20 views 13700
Cînd va fi implementată taxarea electronică în troleibuzele din Chișinău
05 februarie 2019, 14:20 views 13700

Cînd va fi implementată taxarea electronică în troleibuzele din Chișinău

Autoritățile municipale presupun că lucrările pentru implementarea sistemului de tichetare electronică în troleibuzele din Chișinău vor începe anul acesta.

Întrebat de IPN, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, a declarat că proiectul Caietului de Sarcini a fost remis Centrului Național Anticorupție pentru expertiză. Următoarea etapă este lansarea licitației internaționale pentru selectarea companiei care va implementa acest sistem pentru municipiul Chișinău.

În termen de 60 de zile de la lansarea licitației, vor fi examinate ofertele înaintate. După selectarea executorului, vor fi lansate și lucrările de dotare a troleibuzelor cu echipamentele necesare. Principalele criterii de selectare a operatorului va fi experiența, dar și costurile. Vitalie Butucel a mai spus că, la necesitate, vor fi efectuate vizite de lucru în țara companiei, pentru a vedea la modul practic cum este implementat acest concept. Potrivit lui, acest lucru va permite identificarea dificultăților în procesul de implementare, dar cît de eficient și funcțional este acesta.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel tîrziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rînduri, autoritățile au anunțat termene noi, însă nici la șapte ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , taxa , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.