09 iulie 2012, 12:35 views 6241
09 iulie 2012, 12:35 views 6241

Podurile din Chişinău se pot ruina

Cel puţin două din cinci poduri peste rîul Bîc din Chișinău necesită de mult timp reparaţii capitale, consideră specialiştii. Acestea se află pe strada Mihai Viteazul şi pe strada Ismail.

Ambele poduri se află deasupra căii ferate, din care motiv sînt supuse vibraţiilor permanente în timpul circulaţiei trenurilor, fapt ce influenţează negativ asupra stării lor. Totuşi, o mai mare influenţă asupra stării podurilor o are traficul auto, care în ultimii ani a crescut simţitor. Despre aceasta scrie „Kişiniovskii Obozrevateli”.

În iunie, podul de pe strada Mihai Viteazul a fost acoperit cu asfalt nou, aceasta înseamnă că serviciile municipale îl consideră bun pentru exploatare, dacă îşi permit reparaţii curente.

Experţii optimişti mizează pe calitatea podurilor construite în perioada sovietică, din care motiv ele s-ar putea ruina „doar dacă în Vrancea va avea loc vre-o mişcare”, adică în caz de cutremur care se produse rar în regiunea noastră.

Starea podului de pe strada Ismail, de asemenea, a fost declarată satisfăcătoare, iarăşi „din ochi”, dar dacă să-l priveşti mai atent, se poate observa că bordura nu o dată s-a risipit şi în general el tot se năruieşte. A fost construit podul, de asemenea în anii 70, însă pînă acum nu prea a fost reparat, deoarece acesta a fost inclus în programul de electrificare a căii ferate, care presupune renovarea sa capitală. Astăzi, discuţiile despre electrificarea căii ferate s-au domolit, iar podul continuă să se macine încetişor.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.