Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2019, 15:50 views 12313
Cum sînt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică
10 ianuarie 2019, 15:50 views 12313

Cum sînt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Capitală este pregătită pentru iarnă. Adăposturile animalelor sînt încălzite cu becuri infraroșii și ultraviolete, iar podelele sînt acoperite cu fîn și rumeguș.

De asemenea, viețuitoarele primesc tot necesarul de vitamine.

Cele mai capricioase animale, în perioada rece a anului, sînt maimuțele, papagalii și șerpii, iar ca acestea să poată supraviețui, angajații de la Grădina Zoologică le alintă cum știu mai bine. Maimuțele, de exemplu, stau în cuşti speciale, unde temperatura aerului depăşeşte 20 de grade Celsius, iar meniul acestora este destul de variat și bogat în vitamine.

Responsabilii de la Grădina Zoologică spun că fiecărui animal îi este acordată o îngrijire specială, iar pregătirile pentru sezonul rece încep cu aproape jumătatea de an înainte.

Chiar dacă animalele sînt hrănite bine, totuși, Grădina Zoologică are și probleme.

Această femeie lucrează la Grădina Zoologică mai bine de 12 ani. Femeia spune că animalele sînt mai sufletiste decît oamenii.

Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. La moment, în colecția Grădinii Zoologice sînt peste 1.000 de animale de diferite specii, de pe toate continentele, chiar și din Antarctica. În cadrul instituţiei sînt angajați peste 100 de persoane.

Sursa: tvc.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.