Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iulie 2018, 14:15 views 8706
La Chișinău vor apărea primele troleibuze cu aparate de aer condiționat
03 iulie 2018, 14:15 views 8706

La Chișinău vor apărea primele troleibuze cu aparate de aer condiționat

Despre acest lucru a comunicat consilierul din partea Partidului Socialiștilor, Nichita Ţurcan.

Astfel, potrivit spuselor lui Turcan, primele cinci troleibuze cu aparate de aer condiționat vor ieși pe linie în iulie. În acest an sînt aşteptate în total, 20 de troleibuze noi cu aer condiționat.

„In plus, un grup de specialişti de la RTEC a vizitat Uzina din Belarus "Belkommunmaş" pentru a studia instalarea sistemelor de climatizare în troleibuzele deja existente. În curînd vor fi detalii. Lucrăm mai departe!" a spus consilierul socialist.

Vă reamintim că mai devreme președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a cerut echiparea cu aer condiționat a 50 de troleibuze cu o durată de exploatare de pînă la 5 ani. În acest scop, fracțiunea PSRM a venit cu propunerea de a fi alocaţi 15 milioane de lei din suma de 72 milioane de euro deja destinată, pentru asamblarea a 20 de troleibuze cu aparate de aer condiționat, care aşa şi nu a fost începută.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , aer condiționat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.