Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 august 2017, 14:15 views 5291
Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi
07 august 2017, 14:15 views 5291

Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi

Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi. Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat luni, 7 august, în ședința operativă de la Primărie, că pînă în prezent s-au realizat lucrări de profilaxie și spălare a sistemelor inginerești în proporție de mai bine de 50%.

Șeful Direcției a menționat că lucrările de profilaxie urmează să fie finalizate pînă la jumătatea lunii septembrie. Situația rămîne a fi mai complicată la efectuarea lucrărilor de reparație a acoperișurilor. Licitația de contractare a lucrărilor a fost desfășurată, însă agenții economici care au propus prețul mai mic solicită anularea rezultatelor. Acum se poartă discuții. În cazul în care nu se va ajunge la un consens, se va merge în instanță.

Cît privește salubrizarea, Petru Gontea spune că se desfășoară în ritm normal. În ultimele trei săptămîni, la platformele pentru colectarea deșeurilor s-a atestat o situație ceva mai complicată întrucât autospecialele au fost implicate în lucrări de salubrizare și amenajare la Țînțăreni. Însă problema a fost depășită.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.