Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2017, 15:30 views 6218
Un nou penitenciar va fi construit în Chişinău
31 iulie 2017, 15:30 views 6218

Un nou penitenciar va fi construit în Chişinău

Terenuri de sport, celule pentru doi condamnaţi şi condiţii de detenţie ce corespund standardelor europene. Ceea ce pare acum un vis, în câţiva ani poate deveni realitate, graţie noului izolator ce va înlocui Penitenciarul nr. 13 din capitală. Acesta ar urma să fie gata în 2020.

Deşi are o capacitate de 800 de persoane, în Penitenciarul nr.13 îşi ispăşesc pedeapsa peste 1200 de condamnaţi. Astfel, fiecare al treilea deţinut, nu beneficiază de condiţii elementare de detenţie.

Noul izolator de urmărire penală va avea o capacitate de peste 1500 de locuri şi va fi un model pentru sistemul penitenciar din Moldova.

Potrivit autorităţilor, proiectul final va fi avizat către luna aprilie anul viitor, după care vor începe şi lucrările de construcţie a puşcăriei.

Pentru construcţia noului penitenciar, Guvernul a dat în gestiunea Ministerului Justiţiei un teren, cu statut special, situat în comuna Bubuieci, la 8 km distanţă de Chişinău. Izolatorul va avea cinci blocuri şi urmează să fie dat în exploatare abia în anul 2020.

Bugetul total pentru construcţia noului penitenciar de tip izolator este de 39 de milioane de euro, banii sunt alocaţi în baza unui Acord-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Penitenciar , inchisoare

Comentarii

 (1)
  • #1 Istena Răspunde Citează selecţia
    Осталось только огородить Молдовы колючей проволкой - а ченовников  в бухарест.  Это  рабство  называется.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.