Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 aprilie 2017, 16:01 views 4688
Munteanu: Construcția din Parcul Rîșcani este ilegală
10 aprilie 2017, 16:01 views 4688

Munteanu: Construcția din Parcul Rîșcani este ilegală

Construcția din Parcul Rîșcani, autorizată de fostul viceprimar Vlad Coteț se dovedește a fi una ilegală.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, acțiunile de defrișare și construcție din strada Zimbru nu au primit autorizație din partea autorității centrale de mediu.

Solicitat de portalul NOI.md, Valeriu Munteanu a declarat că atît această construcție din Parcul Rîșcani, cît și multe alte construcții din zonele verzi ale capitalei, sînt ilegale pe motiv că nu au fost autorizate de către Ministerul Mediului.

„În anul 2009 CMC a creat un bun imobil de 0,12 ha și l-a dat în arendă. Potrivit legii, în momentul în care municipalitatea vrea să facă acest lucru, trebuie să dispună de acordul instituției centrale de mediu. Acest acord nu a existat însă, din acest motiv noi considerăm că decizia în cauză a fost luată cu încălcări a cadrului legal", a declarat Valeriu Munteanu.

Ministrul a afirmat că la moment Ministerul Mediului efectuează o inventariere a tuturor deciziilor luat de CMC privind construcțiile din parcuri, „deoarece nici una din decizii nu are acordul primar al autorității centrale de mediu". „Noi niciodată nu am fi fost de acord cu o astfel de acțiune. Lucrările acestea de construcție pot fi stopate de către Primărie", a subliniat Valeriu Munteanu.

După efectuarea inventarierii, Ministerul Mediului urmează să sesizeze Primăria municipiului Chișinău, „ca aceasta să aducă în cadrul legal toate acțiunile pe care le realizează".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
1333 locuitori

Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.