|
Încă 30 de arbori vor fi defrișați în Capitală (Foto, Doc)
O nouă construcție într-o zonă de parc din capitală. Autoritățile publice locale au permis defrișarea a peste 30 de arbori pentru construcția în acel loc a unui complex sportiv.
Este vorba de arborii din strada Zimbru, Parcul Rîșcani, tăiați la începutul lunii curente, ca mai tîrziu, în locul lor, să apară o nouă clădire cu șase etaje.
Lotul de 0,1234 ha a fost obținut prin licitație de Compania SRL „Microcell" în anul 2014. Terenul din parc a fost scos la licitație de autorități încă în anul 2009.
Potrivit unei dispoziții semnate de către fostul viceprimar Vladimir Coteț pe 10 februarie 2015, a fost permisă tăierea a 17 ulmi, 12 arțari, 4 salcîmi, 2 cireși, unui măr și a 20 de arbuști. Controlul executării acestor defrișări a revenit Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi".
Solicitat de NOI.md, șeful Întreprinderii, Eliferii Haruța, a menționat că ei nu au nicio legătură cu aceste defrișări, iar arborii au fost tăiați de compania în a cărei proprietate se află acest lot de parc.
Totodată, defrișările în cauză au primit aviz pozitiv și din partea Inspectoratului Ecologic de Stat, și a Agenției Ecologice Chișinău. „Efectuarea lucrărilor silvotehnice nominalizate este necesară în scopul implementării proiectului de execuție «Centru de agrement cu săli sportive, cafenea și parcare auto subterană cu nivelul pe verticală S+D+P+6E», avizat pozitiv de expertiza ecologică de stat", scrie în Actul de control din 12 octombrie 2016.
Totodată, de pe urma acestor defrișări, „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" și-a mărit bugetul cu 40 774 de lei.
Arhitectul-șef interimar al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Sergiu Borozan, a declarat pentru NOI.md că SRL „Microcell" dispune de toate actele necesare pentru a purcede la construcție. El a mai spus că Direcția nu este în drept să interzică sau să stopeze lucrările de construcție, ei pot constata doar unele încălcări și sesiza organele competente. „Lucrările pot fi stopate de noi doar în cazul în care construcția se va extinde peste limitele permise", a menționat arhitectul-șef.
Șeful companiei SRL „Microcell", Cristian Șipitca, nu a fost de găsit pentru a oferi vreun comentariu pe marginea acestui caz.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1482
- Populația:
- 3615 locuitori
Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.
Comentarii
(0)