Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 decembrie 2016, 12:00 views 8553
Intrarea în Piața Centrală, cu plată
18 decembrie 2016, 12:00 views 8553

Intrarea în Piața Centrală, cu plată

Autoritățile municipale sînt preocupate serios de principala platformă de comerț din capitală. Unele decizii asupra cărora se lucrează ar putea fi neplăcute pentru cumpărători, dar și pentru vînzători.

Autoritățile municipale au anunțat că în primăvară vor relua lucrările de amenajare a teritoriului din preajma Pieței Centrale. Cea mai neplăcută veste ar putea fi o eventuală decizie de instalare a turnichetelor la intrarea în piață, fapt care ar putea să presupună inclusiv introducerea unei taxe de intrare pe teritoriul pieței. 

Lîngă această piață ar putea să apară bănci și parcări pentru biciclete, dar și o parcare pentru automobilele de serviciu. În legătură cu aceste schimbări Pretura sectorului Centru împreună cu organele poliției pun la cale demolarea tuturor gheretelor și magazinelor mici de la intrarea în Piața Centrală.

Atît cumpărătorii, cît și comercianții, nu sînt deloc încîntați de planurile Primăriei Chișinău. Vînzătorii se plîng de taxele mari, de vînzările proaste și de condițiile proaste de activitate, iar cumpărătorii detestă amenajarea proastă a pieței.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , piata , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.