Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 august 2016, 11:20 views 5395
În curînd vor începe lucrările pe trotuarul de pe bd. Ștefan cel Mare
27 august 2016, 11:20 views 5395

În curînd vor începe lucrările pe trotuarul de pe bd. Ștefan cel Mare

Autoritățile municipale anunță finisarea primei etape de reconstrucție a bulevardului Ștefan cel Mare, în care s-a lucrat preponderent la partea carosabilă, iar în curînd vor începe lucrările pe trotuar.

Potrivit șefului Direcției relații cu publicul a Primăriei, Vadim Brînzaniuc, reparațiile pe trotuar vor începe imediat după ce se va finisa montarea pilonilor de iluminat.

Totodată, în următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, pe lîngă montarea pilonilo și avarea trotuarelor, se lucra și la placarea cu ridicare a bordurilor şi asfaltarea finală a carosabilului.

În cadrul primei etape de renovare a bulevardului central, lucrările au decurs în perimetrul străzilor Ciuflea și Ion Creangă.

Astfel, potrivit autorităților, au fost asfaltaţi în binder peste 75 mii metri pătraţi de stradă și au fost schimbaţi 100 de piloni pentru iluminatul stradal, din cei 221 incluşi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.

În perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale pe carosabil a fost aşternut stratul de uzură pe o suprafaţă de circa 10 mii metri pătraţi şi s-au placat cu pavaj 3500 metri pătraţi de trotuare. Vadim Brînzaniuc susține că executorii au reușit să finiseze toate lucrările pe care și le-au propus în PMAN pînă la parada de mîine, 27 august.

Ce ține de strada Vasile Alecsandri, pînă acum au fost finisate lucrările pe tronsonul cuprins între strada Albişoara - bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, fiind aplicat stratul de uzură pe o suprafaţă de 20 mii metri pătraţi de stradă. Ultima etapă de lucrări, care va viza asfaltarea finală, pe o suprafaţă de 14 mii metri pătraţi, este tronsonul bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt - str. Alexie Mateevici.

Menționăm că lucrările de reparație pe bd. Ștefan cel Mare au demarat la mijlocul lunii mai, 2016.

Lucrările care se desfăşoară în prezent pe 3 străzi principale din zona centrală a capitalei - str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a şi sînt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparatie , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.