Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2016, 15:24 views 4460
Platforma DA va trebui să evacueze corturile din PMAN
28 iulie 2016, 15:24 views 4460

Platforma DA va trebui să evacueze corturile din PMAN

Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) va trebui să evacueze corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), potrivit deciziei emise ieri de Judecătoria Ialoveni, informează MOLDPRES.

Conform hotărîrii magistraţilor, cererea de chemare în judecată înaintată de Primăria municipiului Chişinău a fost admisă parţial, fiind admisă „interzicerea desfăşurării întrunirilor organizate de Platforma DA şi evacuarea corturilor şi construcţiilor uşor demontabile din PMAN începînd cu data intrării în vigoare a prezentei hotărîri pînă la data de 28 august 2016", se menţionează în document.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de trei zile de la data pronunţării.

Solicitat de agenţie, membrul Platformei DA Chiril Moţpan a susţinut că decizia a fost una previzibilă. „Hotărîrea va fi atacată la Curtea de Apel, ulterior vom comunica dacă corturile vor fi sau nu evacuate", a precizat Moţpan.

Reprezentantul Direcției asistență juridică din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, Valeriu Bogdan, a specificat pentru agenţie că „solicitarea privind sistarea temporară a întrunirilor din luna iulie pînă la data de 28 august 2016 a fost depusă în instanţa de judecată la data de 6 iulie curent, motivînd efectuarea lucrărilor de reabilitare a PMAN, precum și organizarea manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la proclamarea Independenței R. Moldova. Ulterior, protestatarii vor putea să-și reinstaleze corturile, în conformitate cu Legea cu privire la organizarea şi desfăşurarea întrunirilor", a spus Bogdan.

Corturile Platformei Demnitate şi Adevăr au fost amplasate în PMAN la începutul toamnei anului trecut.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cort , PMAN , Platforma DA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.