25 aprilie 2016, 14:45 views 12213
Chișinăul în peste 20 de picturi ale lui Petru Rîlschii (Foto)
25 aprilie 2016, 14:45 views 12213

Chișinăul în peste 20 de picturi ale lui Petru Rîlschii (Foto)

Peste 20 de picturi semnate de artistul moldovean Petru Rîlschii redau frumusețea Chișinăului în cele mai aprinse culori. Monumentul lui Ștefan cel Mare, Primăria Chișinău, Arcul de Triumf, Grădina Publică sunt doar unele dintre locurile pe care le regăsiți în aceste picturi.

Artistul contemporan moldovean, Petru Rîlschii, a început să picteze Chișinăul încă prin anii 80. După spusele artistului, nu s-a păstrat nicio pictură din acea perioadă. Astfel, în 2007 orașul l-a îndemnat pe artist să-și reia vechea pasiune. „Partea mea preferată a orașului este Parcul Pușkin, Aleea Scriitorilor și anume un loc în apropierea monumentului Eminescu, în cazul în care vin mai multe cupluri. Această locație îmi amintește de orașul Verona, din Italia, de casa lui Romeo și a Julietei".

Pictorul este născut în Moldova în satul Pocrovca în 1964. În 1993 a absolvit Academia de Stat de Arte Decorative din orașul Lviv. Revine în Moldova doi ani mai târziu, în 1995, pentru a crea un altar în mănăstirea Rudskom. În același timp, pictorul pregătește o expoziție personală care includea 30 de lucrări printre care regăsim: picturi și icoane.

Mai jos vedeți unele dintre lucrările artistului care redau frumusețea Chișinăului. Aceste picturi au fost expuse la galeria „L". Pictorul a rămas să locuiască la Chișinău, unde lucrează ca designer de interior, însușește pictura pe sticlă și pe mătase.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

pictura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.